homepage_visual

iedereenteltmee, iedereendoetmee

zoek in de site

verhalen

‘We laten iemand niet stikken’

Tanja en Francois doorliepen een intensief traject
Tanja Raams is sociaal werker en doorliep samen met haar cliënt François een intensief traject. Dit is het verhaal van iemand die ineens afhankelijk werd van de overheid, de weg kwijtraakte en zich in de kou voelde staan. Over het belang van present werken in zo’n situatie, maar ook participatie en de samenwerking met andere professionals.

‘Op pad met ouderen in plaats van naar een festival’

Will is vrijwilliger bij de OPSTAPbus
Will Bruchhans is dertig jaar, werkt full time als jurist bij Rijkswaterstaat en heeft een rijk sociaal leven met zijn vriendin, vrienden en familie. Eens in de twee weken doet hij vrijwilligerswerk.

‘Je bent een bijzonder mens!’

Mevrouw Molenschot en Jacqueline vonden elkaar via WeHelpen
Iedere dinsdagochtend bezoekt Jacqueline van Eerd de 89-jarige mevrouw Molenschot. Ze zet dan het ontbijt klaar en samen starten ze de dag. “Een praatje maken, koffie drinken, gezellig kletsen. Daar gaat het om. En het geeft ons allebei energie."

‘Er is altijd iemand die helpt!’

Monique vond hulp via WeHelpen
Monique doet en regelt veel voor haar moeder, die geestelijk nog erg vitaal is maar fysiek wel achteruit gaat. Dat doet ze natuurlijk graag maar wat extra hulp was van harte welkom. Twee oproepen op WeHelpen boden uitkomst.

volg ons